ASCA Agility Trial, Německo 2006

První zářijový víkend se v Německu konal první oficiální ASCA Agility Trial v Evropě. Akce, na které já samozřejmě nemůžu chybět :-)) Takže jsme se poslední srpnový den naskládali do mého auta ve složení Ricky, Trey, Katie s paničkou Mirkou, moje maličkost a ještě s námi vyrazila jako divák Lucka zvaná Emčová a samozřejmě spousta naprosto "nezbytných" věcí. Čekala nás celkem dlouhá cesta, protože jako obvykle zajímavé australácké akce, i když jsou v sousedním Německu, jsou vždy na její pro nás vzdálenější polovině. Tentokrát jsme zamířili až téměř k lucemburským hranicím do města Trier. Zprávy z řad organizátorů slibovaly celkem 38 australských ovčáků, které čekaly celkem tři dny plné závodění nebo také 6 běhů denně, tedy celkem 18 běhů za 3 dny pro jednoho psa (v mém případě 36 běhů za 3 dny :-))). Cesta nám celkem uběhla s myšlenkou, že uvidíme běhat agility tolik AO. Domnívám se, že v Evropě se jich za tímto účelem ještě tak moc nikdy nesešlo. Zatím nejvíc, co se mi poštěstilo vidět běhat v Evropě, bylo asi 15 AO na European Open shodou okolností také v Německu před dvěma lety. Samozřejmě při našem loňském výletu do USA na Klubovou výstavu jsem jich viděla mnoho násobně více, ale lákalo mně porovnání v rámci Evropy. Zároveň se závody probíhala každý den i výstava, kde se vždy představilo třem různým rozhodčím cca 80 australských ovčáků.

Ve čtvrtek jsme přijeli již za tmy, ale v pátek cestou do místa konání jsme překvapeně zjistili, že Německo může být místy i krásný kus země. Posuďte sami

Účast na závodech byla vskutku mezinárodní - Belgičani, Holanďani, Švýcaři, samozřejmě domácí Němci a naše mini výprava. Musím ale říct, že jsme rozhodně nezapadli. Ba naopak. Téměř ve všech bězích jsme byli na bedně (nutno podotknout, že závod probíhal podle pravidel ASCA a v USA má zpravidla kynologická "bedna" čtyři stupínky :-)) Jen je škoda, že pořadatelé nakonec nerozdělili výsledky dle velikostních kategorií, jak bývá zvykem, což zejména Katie v mnoha případech připravilo právě o umístění na bedně. Také bohužel nedělali pořadí dalších závodníků, takže o našich umístěních, které pořadatelé neuvedli, nebudu nijak spekulovat.

Z USA přijel posuzovat ASCA rozhodčí pro agility Ron Young.

Tohle jsou naše výsledky:

PÁTEK 1.9.06 Ricky Trey Katie
Regular  1.kolo Novice - 2. místo a 10 kval.bodů Open - 1. místo a 10 kval.bodů  Novice
Regular  2.kolo Novice - 2. místo a 10 kval.bodů Open - 1. místo Novice
Jumpers  1.kolo Novice - 10 kval.bodů Elite - 1. místo a 10 kval.bodů Novice - 1. místo a 10 kval.bodů
Jumpers  2.kolo Novice - 3. místo a 10 kval.bodů = JS-N Elite - 1. místo a 10 kval.bodů = JS-E Novice - 1. místo a 10 kval.bodů = JS-N
Gambler  1.kolo Novice - 4. místo Novice Novice
Gambler  2.kolo Novice Novice - 3. místo a 10 kval.bodů Novice

                                    

SOBOTA 2.9.06 Ricky Trey Katie
Regular  1.kolo Novice - 5 kval.bodů Open dis.  Novice
Regular  2.kolo Novice - 10 kval.bodů = RS-N Open - 1. místo Novice
Jumpers  1.kolo Open - 10 kval.bodů Elite - 1. místo a 10 kval.bodů Open - 3. místo a 10 kval.bodů
Jumpers  2.kolo Open - 2. místo a 10 kval.bodů = JS-O Elite - 1. místo a 10 kval.bodů Open 
Gambler  1.kolo Novice - 3. místo a 10 kval.bodů Novice - 10 kval.bodů = GS-N Novice - 2. místo a 10 kval.bodů
Gambler  2.kolo Novice - 2. místo a 10 kval.bodů = GS-N Novice - 4. místo a 10 kval.bodů Novice - 3. místo a 10 kval.bodů = GS-N

tak nezdržuj, běžíme   Gambler  

NEDĚLE 3.9.06 Ricky Trey Katie
Regular  1.kolo Open - 10 kval.bodů Open - 4. místo a 10 kval.bodů  Novice
Regular  2.kolo Open - 2. místo a 10 kval.bodů Open Novice
Jumpers  1.kolo Elite - 2. místo a 10 kval.bodů Elite - 3. místo a 10 kval.bodů Open
Jumpers  2.kolo Elite - 2. místo a 10 kval.bodů = JS-E Elite - 1. místo a 10 kval.bodů Open 
Gambler  1.kolo Open - 1. místo a 10 kval.bodů Open - 2. místo Open - 4. místo
Gambler  2.kolo Open - 1. místo a 10 kval.bodů = GS-O Open - 2. místo a 10 kval.bodů Open - 10 kval.bodů

Katie

Trey byla tak trochu ve výhodě, i když chvílemi se mi to zdálo spíš jako nevýhoda ;-)), protože byla jediným australským ovčákem z Evropy, který měl agility tituly od ASCA, takže v Regular a Jumpers startovala ve vyšších třídách než ostatní. Všichni už měli danný běh za sebou a pro nás ho teprve stavěli :-)

   

     

večerní procházka

V sobotu začínala výstava až odpoledne, právě když jsme měli doběháno, takže jsme využili možnost v klidu obhlédnout, co je v Německu ve výstavních kruzích "nového", za sebe bych zcela lakonicky odpověděla - celkem nic :-((( Jako obvykle mě zaujala naprosto odlišná zvířata (nejen pro jejich exteriér), takže fotky vítězů nemám. Nicméně vás neochudím, alespoň o jména vítězů plemene ;-)

pátek 1.9.06    BOB - Ch.Carolina Calais Sneak Preview DNA-CP

sobota 2.9.06  BOB - Charmois' Sharon Brown - musím přiznat, že tata fena mě velmi mile překvapila, vyloupla se z ní opravdu pěkná fenka a zřejmě to ocenili i všichni rozhodčí, protože po všechny 3 dny vyhrála Winners Bitch a stala se tak novou ASCA Ch., a řekla bych, že si v danné konkureci WB určitě zasloužila

neděle 3.9.06  BOB - Ch.Black Velvet Cadillac XLR

 

Bohužel nám nezbývalo nic jiného než přihlížet, protože v Německu již několik let platí zákaz vystavování kupírovaných psů. Zákaz se vztahuje jen na výstavy, takže často dochází k velmi paradoxním situacím, kdy do jednoho kruhu kupírovaný pes nesmí, ale do druhého ("pracovního" ), který je hned vedle, klidně může ;-)

 

V neděli jsme odjížděli jednak s novými tituly pro naše psy -

Ricky je nyní oficiálně Imagineer Now or Never JS-E GS-O RS-N DNA-VP,

což bylo téměř maximum, které se dalo za tyto tři dny dosáhnout. Jediné, co ještě bylo "technicky" zvládnutelné byl GS-E, ale to se podle výsledků nepovedlo nikomu. Jen jeden pes dosáhl stejných titulů jako Ricky, který díky GS-O nakonec "předběhl" i Trey :-). 

Naše výsledky tomu sice neodpovídají :-))), ovšem musím  podotknout, že Gambler je hra, která se mi příliš nelíbí, protože pro nezkušeného psovoda je to snadná a rychlá cesta, jak během tří dnů zničit vše, co předtím dlouhé měsíce trénoval. 

Trey je Lost Creek Diandra Tracy JS-E RS-N GS-N DNA-CP

a Katie - Auxarcs Fair Winds JS-N GS-N,

všichni mají také nakročeno k titulům v následujících úrovních.

A druhak s informací, že na jaře se bude konat další závod v Belgii, na kterém rozhodně nebudeme chybět. Přidáte se k nám?

PS: ASCA "pracovní" programy jsou otevřeny všem australským ovčáků, ale také ostatním plemenům. Jen je nutné si předem obstarat tzv. Tracking Number, aby si psa zaevidovali, a můžete směle usilovat o tituly nejvyšší nejen v agility, ale také v pasení či obedienci nebo stopování.

PS2: Nevíte, co všechny ty tituly znamenají? Zapátrejte na našich stránkách :-)))) malá nápověda - hledejte dědečka našich štěňat ;-))))))

 

 

 

 

 

Tyto stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 bodů a vyžadují prohlížeč podporující JavaScript.
Použití jakéhokoliv materiálu z těchto stránek pouze se souhlasem autora!
Copyright © Martina Hodková, 2006

Naposledy změněno: 20.9.2006

[CNW:Counter]