ASCA Neerpelt, Belgium 30.4. - 3.5.2009

 

Rozhodla jsem se, že je na čase si udělat zase nějakou radost a vyrazila jsem se svými pejsky na prima australáckou akci do Belgie. Ve čtvrtek a pátek bylo na programu 6 běhů agility denně. V pátek a sobotu probíhala Obedience a v sobotu a neděli byly výstavy.

Když už, tak už - řekla jsem si a přihlásila Kidda, Trey a Rickyho na úplně všechny běhy agility. V době uzávěrky se mi to zdálo jako dobrý nápad, ale s blížícím se datem této akce jsem si říkala, jestli to byl opravdu tak dobrý nápad. Aby toho nebylo málo, přihlásila jsem ještě Andru na Obedienci a samozřejmě Trey na obě výstavy. Andra začala hárat pár dní po mezinárodním záchranářském soustředění, což ji z účasti na našem výletě vyloučilo. ASCA řády připouští účast háravých fen na výstavě i agility, na Obedience ne.

 

Ve středu ráno jsme vyrazili směr Belgie a v klídku dorazili do předem rezervovaného penzionu v Belgii někdy kolem šesté večer. Abychom se všichni protáhli po dlouhé cestě, vyrazila jsem s pejsky na procházku. Bydleli jsme na okraji městečka de facto na venkově. Pro pejsky úplně ideální. Mělo to ovšem malou vadu na kráse, protože u mnoha domů v okolí byly ohrady, ve kterých se páslo tu pár kraviček, tam pár oveček, což hlavně kluci přivítali s velkým nadšením. Naštěstí se mi podařilo jim vysvětlit, že tohle není cílem našeho výletu a tak jsem je mohla pustit na volno.

 

Na cvičák, na kterém se akce konala to bylo asi 15 minut autem, takže celkem ideální.

Agility přijela z USA posuzovat rozhodčí Lora del Page. Jak je v USA zvykem, začínalo se napřed úrovní Elite přes Open a nakonec Novice. Trey i Ricky závodili v kategorii Elite. Pro Kidda to byla první ASCA akce, takže začínal v kategorii Novice B. Přestože jsme teď několik evropských ASCA agility akcí vynechali, nezdálo se podle počtu startujících v úrovni Elite, že by se mnoho psů do této kategorie propracovalo. V Regular byla Trey "ve výšce" 20' sama a Ricky v 20'+ měl jen 3 konkurenty. V Jumpingu to bylo o něco lepší alespoň ve 20' +, kde startovalo 10 psů. V Gambleru v úrovni Elite jsme ve čtvrtek byli sami, jen v pátek k Rickymu přestoupil jeden pes. Nerada závodím tak trochu sama se sebou a také čím méně psů, tím méně mám času najít plíce pro běh s druhým psem ;-)

   

   

   

   

Kidd měl ve čtvrtek v úrovni Novice B ve velikosti 20'+ v Jumpingu 19 soupeřů (celkem 27 psů v Novice), v Regular bylo 11 týmů v "jeho" kategorii a celkem 35 psů a v Gambleru 14 resp 20. Kidd mi udělal velkou radost, ve čtvrtek ze 6-ti běhů získal 5x Q. Obě Q jak v Jumpu tak v Gambleru a samozřejmě tituly JS-N a GS-N a jedno v Regular. Na pátek jsem ho tedy v Jumpu a Gambleru přesunula do úrovně Open, kde opět ve všech 4 bězích získal Q a tituly JS-O a GS-O. Počty závodníků byly v úrovni Open velmi podobné těm v úrovni Novice.  Jen v Regular mi v jednom běhu opět skočil zónu na kladině, takže na titul RS-N nám jedno Q chybí. Trey je stále přesvědčena, že zóny jsou zbytečné zdržování a vždy se jí povedlo mi nějakou v Regularu skočit, takže titul RS-E nedokončila. Zato Ricky se tentokrát vyznamenal a ze 4 běhů v Regular mi skočil zónu jen jednou, takže celkem získal 3 Q, tedy o 2 víc, než potřeboval na dokončení titulu RS-E. Jumpy zvládli oba bez chybičky a Trey si dokončila titul JS-E-OP. Čára v Gambleru v úrovni Elite je pro oba stále příliš daleko a ani v jednom  běhu se nám nepodařilo gambler splnit. Nasbírat body v první části není problém, ale s oběma jsem zvyklá pracovat daleko víc u těla a tak se nám to ani jednou nepovedlo. Ricky už byl jednou hodně blízko a já si byla jistá, že to už prostě musí dát, jsem se hnula příliš brzo směrem k cíli a on poslední překážku vynechal :-(

   

   

       

 

Toto jsou naše výsledky:

 

čtvrtek

Kidd

Trey

Ricky

Novice B - 20'+ Elite - 20' Elite - 20'+
Jumping - 1. kolo 1. místo + Q  1. místo + Q  3. místo + Q
Jumping - 2. kolo 1. místo + Q = JS-N 1. místo + Q = JS-E-OP 5. místo + Q
Regular - 1. kolo 1. místo + Q dis. 1. místo + Q = RS-E
Regular - 2. kolo 5. místo 1. místo dis.
Gambler - 1. kolo 8. místo + Q 1. místo 1. místo
Gambler - 2. kolo 4. místo + Q = GS-N 1. místo 1. místo

 Ricky a Kidd vyhráli cenu za nejrychlejší běh. Kidd v Jumpu a Ricky v Regular

   

   

pátek

Kidd

Trey

Ricky

Open - 20'+ Elite - 20' Elite - 20'+
Jumping - 1. kolo 1. místo + Q 1. místo + Q 3. místo + Q
Jumping - 2. kolo 2. místo + Q = JS-O 1. místo + Q 7. místo + Q
Regular - 1. kolo 1. místo + Q 1. místo 1. místo + Q
Regular - 2. kolo 10. místo dis. 1. místo + Q
Gambler - 1. kolo 5. místo + Q 1. místo 2. místo
Gambler - 2. kolo 4. místo + Q = GS-O 1. místo 2. místo

Kidd opět vyhrál cenu za nejrychlejší běh v Jumpu, tentokrát v úrovni Open

   

   

  

   

V sobotu začínala výstava v deset hodin a první na řadě byl Junior Handling a po něm následovaly tzv. Non-Regular třídy, které jsem se rozhodla oželet a objednala si snídani až na 9:30.  Procházka s pejsky a náprava škod na exteriéru Trey, které utrpěla při agility, mi zabraly slabé 2 hodiny. Na výstavu jsem dorazila kolem dvanácté a bylo to tak akorát. Trey byla přihlášená do třídy Open Red, tedy poslední třídy v pořadí.  Posuzovala Heidi Mobley majitelka kennelu Western Hills. Trey skončila ve své třídě 3. z 5 fen.

   

V neděli jsem dorazila na výstavu opět kolem dvanácté, ale protože začínala tentokrát až v 11:00, bylo to tak akorát, abych se podívala i na Non-Regulalr třídy. Nedělní výstavu posuzovala paní Sandy Reese, která v pátek a sobotu posuzovala Obedienci. Tentokrát Trey skončila ve své třídě druhá za fenou, která vzápětí vyhrála titul Winners Bitch, takže Trey se ještě mohla vrátit do kruhu do soutěže o Reserve Winners Bitch. Pak už nezbývalo než začít balit a po očku sledovat soutěž o BOB. Chtěla jsem vyrazit co nejdřív, protože nás čekala ještě dlouhá jízda domů.

   

   

   

   

   

   

 

 

Za krásné fotografie děkuji Nadine Moinil a Heidi Mobley 

  

 

Tyto stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 bodů a vyžadují prohlížeč podporující JavaScript.
Použití jakéhokoliv materiálu z těchto stránek pouze se souhlasem autora!
Copyright © Martina Hodková, 2009

Naposledy změněno: 13.5.2009

 

 

 

 

 

 

 

 

[CNW:Counter]