25.-26.8.2007 Národní a Mezinárodní výstavy Innsbrück

 

Podnikli jsme velmi hezký výlet na dvě výstavy konané v jednom víkendu a na jednom místě do rakouského Innsbrücku. Osádku našeho auta tvořili Irena s Honzou a Redy, dobrmanka Jeanette, Petra s Grekem a se mnou jela Andra a Trey.

 

Sobota - Národní výstava

rozhodčí: Rag. Enrico Adinolfi (Itálie)

celkem bylo přihlášeno 23 australských ovčáků

 

Grek - třída mladých - výborný 1

Andra jr. - třída mladých - výborná 1

Trey - třída šampionů - výborná 1, CACA, Nejlepší dospělá fena

Trey (BOS), rozhodčí Enrico Adinolfi, pes (BOB)

Grek   Trey

 

rozhodčí prohmatává Trey

Nemám ve zvyku komentovat výkon rozhodčích a dělat to nebudu ani tentokrát. Ale na každé výstavě je možnost přiučit se něco nového (ať už jako vystavovatel nebo toho, co by ještě pes měl umět v rámci výstavní abecedy) a tenhle rozhodčí mě opravdu velmi překvapil. Různé typy obvazů či dokonce sádra na rukou rozhodčího, podivný klobouk či dokonce hůl, takové věci se občas stávají, ale ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, aby rozhodčí posuzoval v gumových rukavicích. 

Výstava se odehrávala v klimatizované hale, takže fotografie nejsou moc kvalitní, nicméně modré rukavice z poměrně silné gumy na rukou pana rozhodčího jsou dobře patrné. Všimla jsem si jich, už když pan rozhodčí ráno přicházel do kruhu, pak jsem ho viděla, jak v nich podepisuje posudky a nesundal je celý den. Co jsem si tak stačila všimnout, byly větším i menším překvapením téměř pro všechny psy.

 

 

 

Neděle - Mezinárodní výstava

rozhodčí: Ing.Jaroslav Matyáš (Slovensko)

celkem bylo přihlášeno 21 australských ovčáků

 

Grek - třída mladých - výborný 1, Judendbester, v závěrečných soutěžích užší výběr mezi 4 mladé jedince (psi i feny) sk.I

Andra jr. - třída mladých - výborná 1, Jugendbester

Trey - třída šampionů - výborná 1, CAC, CACIB

 

Andra    rozhodčí ing.Matyáš prohlíží Greka

 

zleva: Trey (CACIB fena), Grek (CAJC pes), Andra (CAJC fena)

v nedělní soutěži o BOB se zapojila opravdu celá naše výprava, Petře a Ireně děkuji za pomoc při předvádění a Honzovi za fotky

 

 

   

Grek při přípravě na závěrečné soutěže

Grek a Andra v závěrečných soutěžích o nejlepšího mladého jedince (soutěžili psi i feny dohromady) FCI skupiny I. Grek postoupil do užšího výběru celkem 4 nejlepších jedinců této skupiny.

Andru předvádí opět Irena - děkuju :-)

 

  

Když jsme v sobotu odjížděli z výstavy, začala jsem Honzu (který řídil) opatrně připravovat na to, že penzion, který jsem zamluvila je tak trochu v horách (Alpách), kam se mu asi nebude s naším plně naloženým autem šplhat zrovna nejlépe. Nakonec se ukázalo, že penzion se nachází ve výšce 1 000 merů nad údolím, ve kterém leží město Innsbrück. Přestože jsme byli celkem unaveni po noční jízdě, neodpustili jsme si vycházku po okolí penzionu. Bylo tam opravdu nádherně a pořídili jsme spoustu fotografií, které vypadají jak z katalogu cestovní kanceláře. Pár z nich na ukázku.  

 

   

náš penzion

v jeho těsném sousedství byla rodinná kaplička

zleva: Grek, Andra, Trey, Jeannette, Redy

 

   

 

   

rostlo tam také docela hodně hub

 

   

 

  

svítání v Alpách, tyhle fotografie pořídila Petra přímo z našeho balkonu

  

  Myslím, že všem psům se nejvíce z celého výletu líbilo řádění a hrátky na louce pod penzionem. Jejich rozesmáté tlamičky mluvily za ně.

 

 

 

 

 

 

 

Autoři fotografií: celá výprava, ale hlavně Petra Baumgartnerová :-) 

 

  

 

Tyto stránky jsou optimalizovány pro rozlišení 1024 x 768 bodů a vyžadují prohlížeč podporující JavaScript.
Použití jakéhokoliv materiálu z těchto stránek pouze se souhlasem autora!
Copyright © Martina Hodková, 2007

Naposledy změněno: 29.7.2007

 

[CNW:Counter]